Mijn naam is Karla van Geldrop 1954, geboren getogen te Maarheeze. In mijn jeugd, was hier de Katholieke spiritualiteit met processies en nonnen, nog een zeer serieuze zaak. 

Spoedig ontwikkelde in mij, een heel eigen gevoel voor het mystieke en spirituele. Kennismaking met Keltische kunst, Aboriginal Dreamings en de prachtige Egyptische kunst heeft hieraan bijgedragen. Begrippen als heilige plekken en heilige grond inspireren me. Katholieke elementen duiken zo nu en dan op in mijn werk als Universele Oerbeelden. De mystieke wereld, de droom, meditatie, visioenen en rust in de natuur, liggen ten grondslag aan mijn werk en wat ik belangrijk vindt in het leven. Een wereld  - verwondering en schoonheid oproepend en rakend aan de snelheid en drukte van alledag - en die ik niet wil missen. Via het verkennen van de stilte in mezelf breng ik deze innerlijke beeldentaal uit mezelf naar voren. Hoewel niet altijd op dromerige beelden lijkend, is al mijn werk - met verweving van mijn levensgeschiedenis - hierop gebaseerd. 
 
Middels toeval, spel en kleur ‘componeer' ik mijn werk in heldere, strakke, kleurige vormen, soms figuratieve elementen, vaak vrouwen, vogels en slangen. Het materiaalgebruik geeft een speciale uitstraling aan het werk, zoals borduursels met natuurzijde of bladgoud en pigment in eitempera. Allen unica’s omdat mijn energie in een werk te zien moet zijn.